Playa del Duque - Costa Adeje

Costa Adeje

Costa Adeje ligger på Teneriffas sydvästra kust, och efter några år med kraftig växtvärk, har den nu vuxit ihop med grannstaden Playa de las Americas.

Stora delar av Costa Adeje är nybyggd, och man har trots det lyckats skapa en fin och smått exklusiv semesterort. Det syns tydligt på lyxhotellen som familjehotellet Iberostar Selection Anthelia och vuxenhotellet Iberostar Grand Salomé, men det smittar också av sig på t.ex. butiker och restauranger. I den nordliga delen av staden ligger det mycket fina butikscentret Centro Comercial Plaza del Duque, och som ligger i mitten av Teneriffas största rondell.

Plaza del Duque

Stränder i Costa Adeje
Det finns tre bra stränder i Costa Adeje. Och det är bara kort avstånd mellan dem. I mitten ligger den största av stränderna, Playa Fañabé (bilden nedan). En långsträckt sandstrand med alla faciliteter, bland annat en mängd av vattensportaktiviteter. Bakom stranden sträcker sig en strandpromenad i flera våningar med en mängd restauranger, caféer, barer och butiker.

Costa Adeje strand

Den näst största stranden i Costa Adeje är Playa del Duque. En mycket fin sandstrand i stadens nordliga de. Även här hittar man alla faciliteter.

Den tredje stranden, Playa la Pinta (bilden nedan), ligger vid sidan av hamnen i stadens sydliga del. Denna strand är bäst skyddad mot vågor, och ute i vattnet finns en massa stora lekredskap.

Playa la Pinta

Restauranger och nattliv
Costa Adeje bjuder på många restauranger, och liksom hotellen, är nivån något över genomsnittet på Teneriffa. En av de bästa är Restaurante Monte Christo, som serverar maträtter från hela medelhavsområdet.

Nattlivet är ganska livligt med både barer och nattklubbar. Harley’s är en riktigt bra cocktailbar, medan Faro Chill Art räknas som en av Teneriffas absolut bästa nattklubbar.

Costa Adeje

Aktiviteter och sevärdheter
Det finns många aktiviteter för hela familjen i närheten av Costa Adeje. De mest populära är Siam Park och Aqualand Costa Adeje, där det förutom vattenparken även finns delfiner.

För golfintresserade finns en inte mindre än 27 håls golfbana i utkanten av Golf Costa Adeje.

Costa Adeje karta