• Puerto de Santiago

  • Puerto de Santiago

  • Puerto de Santiago

Puerto de Santiago

Puerto de Santiago ligger på sydvästliga Teneriffa, mitt emellan Los Gigantes och Playa de la Arena. Dessa tre städer har mer eller mindre vuxit ihop och ofta omtalas hela området som Los Gigantes.

För en del år sedan var Puerto de Santiago fortfarande en liten fiskarby, men i dag är turismen stadens huvudinkomst. Staden har dock bevarat betydligt mer av sin autentiska kanariska charm än grannstäderna Los Gigantes och Playa de la Arena.

Puerto de Santiago park

Det bästa stora familjehotellet är helt klart Landmar Costa los Gigantes, som ligger mellan Puerto de Santiago och Playa de la Arena. Här finns massor av aktiviteter för hela familjen och en fantastisk utsikt. Det bästa hotellet för en romantisk parsemester är Barceló Santiago, som har ett förtrollande kustläge och massor av lyx.

Stranden i Puerto de Santiago
Puerto de Santiago har sin egen lilla strand, men den är inte mycket mer än 40 meter lång. Den ligger ganska välskyddad i en vik och har mörk lavasand. Det finns inga faciliteter, men på strandens vänstra sida ligger restaurangen The Fisherman’s Inn. En bra restaurang med fin utsikt över stranden och viken.

Puerto de Santiago strand

Närmaste större strand är Playa de la Arena i grannstaden. Det är en härlig sandstrand med alla vanligt förekommande faciliteter samt ett litet urval av vattensportaktiviteter. Bakom stranden hittar man en liten strandpromenad med palmer, och det finns ett bra urval av restauranger i närheten.

Restauranger och nattliv
Puerto de Santiago har ett ganska fint urval av restauranger. Flera av dem är små mysiga restauranger som har bevarat en hel del av den kanariska charmen. Färsk fisk och tapas är genomgående tema på menyerna.

Puerto de Santiago shopping

En av absolut bästa restauranger är La Pergola, som erbjuder internationella rätter och enastående utsikt. The Fisherman’s Inn vid stadens lilla strand är en av stadens bästa fiskrestauranger. Under högsäsongen är det bäst att beställa bord på båda restauranger, gärna i god tid, på så sätt är det möjligt att njuta av en riktigt vacker utsikt över Atlanten.

Nattlivet är mycket lugnt i Puerto de Santiago.

Puerto de Santiago strand

Attraktioner och sevärdheter
Från Puerto de Santiago går en fin stig längs kusten och bort till hamnen i Los Gigantes. Från hamnen kan man beundra flera hundra meter höga klippväggar, och det arrangeras även många båtturer från hamnen. Det är även möjligt att hyra sin egen motorbåt eller jetski.

En annan given möjlighet att göra något annorlunda är att ta sig till vulkanen Teide. Det är möjligt att åka buss, annars tar det lite över en timme att åka till Teide i bil. Det är möjligt att hyra bil på flera ställen i Puerto de Santiago.

Puerto de Santiago kart