Playa el Bollullo

Playa el Bollullo

Playa el Bollullo ligger i en avsides vik, fyra kilometer öster om semesterstaden Puerto de la Cruz, på Teneriffas nordliga del.

Den mörka, och samtidigt finkorniga lavasanden är omgiven av höga klippor. Vattnet är klart, och särskilt från ovan syns vattnets vackra turkosa nyanser. Egentligen inte så konstigt att många anser Playa el Bollullo vara en av Teneriffas vackraste naturstränder.

Det finns inga faciliteter på stranden, men uppe, ovanför stranden ligger restaurangen Restaurante Bollullo. Under högsäsongen kan det i perioder förekomma försäljning av drycker och sandwichar från en mobil bod nere på stranden.

El Bollullo strand

Stranden ligger förhållandevis oskyddad, vilket gör att det är viktigt att se upp med vågorna och eventuella starka underströmmar. Det är möjligt att komma till Playa el Bollullo med bil, som kan parkeras uppe ovanför stranden. Alternativt kan man till fots följa kuststigen från Puerto de la Cruz, en 30-35 minuters promenad.

Inte så långt från Playa el Bollullo ligger stränderna Los Patos och El Pozo, som också är naturstränder, och som från och till besöks av naturister.

El Bollullo karta