• Playa Paraiso

  • Lago Paraiso

Playa Paraiso

Playa Paraiso ligger på den sydvästliga delen av Teneriffa, bara 10 kilometer norr om öns största semesterort, Playa de las Americas. Till flygplatsen är det 28 km och det klarar man normalt på ca 25 minuter i bil. Playa Paraiso är perfekt för dem som vill semestra i lugna och natursköna omgivningar, och samtidigt utan att ha för långt till shopping och nöjesparker.

Lago Paraiso Teneriffa

Det finns endast 8-10 hotell i staden, där de flesta är relativt nya charterhotell med stora poolområden, möjlighet till all inclusive samt en massa aktiviteter på hotellet. Detta gäller definitivt också för hotellet Sunlight Bahia Principe med sin mycket höga standard och fantastisk utsikt över Atlanten.

Stränderna i Playa Paraiso
Det finns tre små stränder i Playa Paraiso, och de ligger alla tre inklämda i klippiga vikar. Tidigare var alla tre stränder belagda med grus och småsten, men för några år sedan blev Playa Las Galgas renoverad (bilden nedan). Då tog man tillfället i akt och täckte stranden med massor av skön, ljus sand, satte upp moderna faciliteter och planterade vackra palmer.

Playa Paraiso strand

En annan möjlighet är den stora saltvattenpoolen Lago Paraiso, som ligger strax bakom stranden Playa el Pinque. En otroligt fin anläggning, där alla är välkomna mot entréavgift.

Restauranger och nattliv
Med fler än 20 restauranger är urvalet av restauranger i Playa Paraiso mer än tillräcklig för ett par veckors semester. Bästa recensioner får år efter år den lilla tapasbaren El Teller Tapas, som förutom god mat bjuder även på fantastisk utsikt över Atlanten. På den italienska restaurangen L’incontro serveras bl.a. goda pizzor.

Nattlivet är mycket lugnt och begränsat till en liten drink eller två på kvällen. Inga diskotek eller nattklubbar, men dem är det många av i den närliggande festmetropolen Playa de las Americas.

Playa Paraiso Teneriffa

Attraktioner och sevärdheter
Det finns inga riktiga attraktioner eller sevärdheter i Playa Paraiso, men några av Teneriffas största attraktioner ligger inte långt borta. Då menar vi exempelvis Siam Park och Aqualand, Teneriffas stora nöjesparker.

De flesta charterbolag arrangerar guidade bussturer till vulkanen Teide, men annars går bussar dagligen från Playa de las Americas till den imponerande vulkanen. Det rekommenderas verkligen att hyra en bil och uppleva Teneriffas vackra natur på egen hand.

Playa Paraiso karta
Kartan visar de tre små stränderna inne i klippiga vikar. Den nordligaste är sandstranden Playa Las Galgas. Bakom den mittersta ligger den jättestora saltvattenpoolen Lago Paraiso. Stora semesterorter Playa de las Americas, Los Cristianos och Coste Adeje ligger längre mot söder.