La Caleta

La Caleta

La Caleta är en mindre och fortfarande väldigt stillsam semesterort på Teneriffa. Det var ursprungligen en liten fiskeby vilket lyckligtvis nog fortfarande märks. Något otraditionellt för en fiskeby har La Caleta däremot ingen hamn, och fiskebåtarna ligger istället en bit ut i vattnet. Fiskarna ses ofta simma ut till sina båtar.

Strax söder om La Caleta ligger den betydligt större semesterorten Costa Adeje, som år efter år växer sig allt närmare La Caleta. Det syns bland annat på de stora hotellen som skjuter upp lite längre bort från kusten. Ursprungliga La Caleta ligger på kusten, där lägenhetshotellet Jardin Caleta är det bästa hotellet. Det finns dock även många privata semesterlägenheter.

Byn har inte många butiker, men tillräckligt många för att tillfredsställa de flesta turister.

La Caleta Teneriffa

Stränder i La Caleta
La Caleta har två väldigt små bystränder som båda är täckta med sten.

I byns södra utkant ligger stranden Playa de la Enramada, som primärt består av grov lavasand men även har områden med sten i olika storlekar. En väldigt vacker strand där det går att hyra solstolar och parasoller. Strandbaren har öppet i högsäsongen. Stranden ligger relativt oskyddat och vissa dagar är vågorna stora.

Lite nordväst om La Caleta ligger stranden Playa de Diego Hernandez, en otroligt vacker sandstrand med orörda och bergsliknande omgivningar. En ojämn grusväg leder fram till stranden, så kom ihåg bra skor.

La Caleta strand

Restauranger och nattliv
I förhållande till sin storlek har La Caleta ett bra urval av restauranger, särskilt fisk- och skaldjursrestauranger. I den mån det är möjligt serveras nyfångad fisk och flera av restaurangerna håller väldigt god klass.

Flera av restaurangerna ligger med utsikt över Atlanten, men de allra bästa ligger en bit bort från kusten. Bäst i mängden är restaurang Starfish som serverar mat av hög kvalitet – med priser därefter. Ett bra och prisvänligt alternativ är Lagarto Brasserie som serverar smakrika och vackert skapta rätter.

Nattlivet är lugnt, men byn ligger bara en kort taxiresa från nattlivet i Costa Adeje. För något ännu vildare är det heller inte långt till Playa de Las Americas.

Siam Park tower of power

Siam Park

Aktiviteter och sevärdheter
La Caleta har inga stora sevärdheter, utan byn är istället känd för sin rogivande atmosfär. Detta ändras dock två gånger om året när religiösa fester hålls i byn. I augusti firas jungfrun Virgen del Carmen, och i januari är det byns skyddsängel San Sebastian som hyllas. Båda tillfällen innebär stora fester med dans och musik.

Ännu lugnare är det på de två vackra golfbanorna som ligger norr om byn. För barnfamiljer finns det flera populära aktiviteter i semesterorterna strax söder om La Caleta, bland annat öns två största vattenparker, Siam Park och Aqualand Costa Adeje.

La Caleta karta