Playa de la Arena

Playa de la Arena

Semesterorten Playa de la Arena ligger på Teneriffas sydvästkust. Staden har vuxit ihop med Los Gigantes och Puerto Santiago, vilket gör att vissa charterbolag kallar hela området för Los Gigantes. Till flygplatsen Reina Sofia är det ca 40 kilometer, en resa som med bil kan göras på 30-35 minuter.

Det finns inte särskilt mycket traditionell kanarisk charm över Playa de la Arena, men till gengäld har staden allt som semestergästerna kan tänkas behöva när det gäller restauranger, barer och supermarknader. Deciderad shopping är inte möjlig, men då är det bara att sätta sig i hyrbilen eller ta bussen till Playa de las Americas.

Playa de la Arena semesterort

Med storleken tagen i betraktning är det ett bra urval av hotell i Playa de la Arena. Hotellet Allegro Isora är idealisk för familjesemestern. Hotellet har flera poolområden, den ena med uppvärmt vatten, (minst 23 grader). För barnen finns här både barnpool, miniklubb och lekplats.

Stranden i Playa de la Arena
Stora palmer i bakgrunden och klippor ute på sidorna bildar en vacker ram omkring stranden i Playa de la Arena. Sanden är äkta mörk vulkansand, men den är mjuk och finkornig som vanlig sand. Stranden har alla nödvändiga faciliteter inkl. livräddare.

Bakom stranden hittar man en fin strandpromenad, och på den andra sidan vägen Avenida Maritima, ligger restauranger, barer, souvenirbutiker m.m.

Playa de la Arena strand

Restauranger och nattliv
De flesta restauranger i Playa de la Arena är typiska turistrestauranger. En av de bästa restauranger är Restaurante Pancho, som ligger med vacker utsikt över stranden och havet. Menyn är blandad, men restaurangen är mest omtalad för sina fiske- och skaldjursrätter.

Nattlivet är lugnt och för de flesta begränsat till några drinkar på kvällen.

Attraktioner och sevärdheter
Det finns inga attraktioner och sevärdheter i själva Playa de la Arena. Från hamnen i närliggande Los Gigantes är det möjligt att följa med på olika båtutflykter, t.ex. fisketurer eller valsafari.

Den klassiska utflykten på Teneriffa är en busstur till den imponerande vulkanen Teide. Om barnen skall skämmas bort, kan ett besök i Siam Park rekommenderas. I bil tar turen under en halv timme, medan turen med buss tar strax över en timme.

Playa de la Arena karta
På kartans mitt syns stranden med den mörka, nästan svarta lavasanden. Tittar man på kartan mot norr kommer först grannstaden Puerto Santiago och direkt efter den större semesterorten Los Gigantes.