• Los Gigantes

  • Los Gigantes

  • Los Gigantes strand

Los Gigantes

Los Gigantes är en trevlig, mysig och relativt lugn semesterort på Teneriffas sydvästra kust. Den har vuxit ihop med byarna Puerto Santiago och Playa de la Arena, som båda ligger mot söder. Ibland går dessa tre byar under gemensamma namnet Los Gigantes.

Den tidigare fiskarbyn har bevarat en stor del av sin ursprungliga kanariska charm, i synnerhet i den äldre delen av byn vid fritidsbåtshamnen, kyrkan och torget.

Los Gigantes hamn

Med några få undantag är byggnaderna låga, och klipporna omkring byn sätter upp en naturlig barriär för ytterligare utbyggnad av hotell m.m. Ett av de absolut bästa hotellen i området är Landmar Playa la Arena (mycket fina recensioner), som har ett stort poolområde och utsikt över havet.

Stranden i Los Gigantes
Kusten vid Los Gigantes är en utpräglad klippkust, dels med höga och branta klippor, men strax norr om fritidsbåtshamnen ligger den lilla stranden som går under namnet Los Guios.

Det är en ca 100 meter lång strand täckt med mörk lavasand. Hamnen skyddar ganska väl mot vågor, och vattnet är ganska grunt. Under de flesta dagarna är stranden därför barnvänlig.

Los Gigantes Teneriffa

Det är möjligt att hämta solsängar och placera dem där man vill. Det finns också faciliteter som duschar, omklädningsmöjligheter och toaletter.

Det finns inga vattensportaktiviteter vid stranden, men det är möjligt att hyra jet ski och havskajaker vid hamnen. Det är också vid hamnen som det är lättast att hitta parkeringsplatser om man tar sig till stranden i bil.

Restauranger och nattliv i Los Gigantes
Det finns många små mysiga restauranger i Los Gigantes, och samtidigt ett passande urval av caféer, barer och butiker. Den bästa restaurangen i byn är El Rincon de Juan Carlos, som är en deciderad gourmetrestaurang – absolut värd att rekommendera! En annan bra restaurang är Tas-K nere vid hamnen i Los Gigantes, och som serverar fantastiska tapas.

Los Gigantes restaurang

Nattlivet är ganska lugnt, de flesta nöjer sig med en cocktail eller två framåt kvällen.

Attraktioner och sevärdheter
Los Gigantes bjuder på en helt enastående och tuff natur. Är man i området, då skall branta klippor upplevas antingen från stranden, utkikspunkten strax norr om byn eller bäst från vattnet. Det är dessa höga klippor som har givit byn sitt namn Los Gigantes.

Los Gigantes klippor

Från hamnen är det också möjligt att följa med på andra båtturer. Det kan t.ex. vara fisketurer eller val- och delfinsafari, där det finns goda chanser att få några spännande bilder med sig hem.

Det finns även flera utmanande vandrarstigar i området för de som gärna vill testa sina krafter.

Los Gigantes karta
Den lilla stranden ligger i den nordliga delen av byn, omedelbart öster om hamnen. Mot söder ligger semesterorterna Puerto Santiago och Playa de la Arena.