Bäste restauranger Teneriffa

Topp 10 bästa restauranger

Teneriffa är så mycket mer än fint väder, härliga badstränder och underbar natur. Teneriffa bjuder även på massor av riktigt bra restauranger som serverar maträtter från i stort sett alla världens hörn – men utan att glömma det traditionella kanariska köket. Låt dig inspireras av vårt bud på Teneriffas bästa restauranger.

El Rincon de Juan CarlosTack till @matoses för att dela bilden från El Rincón de Juan Carlos.

El Rincon de Juan Carlos – website
El Rincón de Juan Carlos har i många år varit den bästa restaurangen i semesterorten Los Gigantes, och bland de bästa restauranger på Teneriffa. Chefskocken Juan Carlos är tidigare korad till den näst bästa kocken i hela Spanien, och tillsammans med sitt team tillbereder han kulinariska upplevelser på hög internationell nivå. Restaurangen har endast plats för 30 gäster – så rådet är att beställa bord i mycket god tid!

Abama KabukiTack till @matoses för att dela bilden från Kabuki

Kabuki
Kabuki ligger på Teneriffas västkust i utkanten av staden Playa San Juan. Restaurangen är inhyst i lyxhotellet Ritz-Carlton Abama, men trots det är alla välkomna i restaurangen. Maten är en ytterst vällyckad fusion av japansk och västlig mat, men också med referenser till det traditionella kanariska köket. Bordsbeställning är nödvändig.

KazanTack till @anamaria_tenerife för att dela bilden från Kazan

Kazan – website
Kazan ligger i hjärtat av Teneriffas huvudstad, Santa Cruz. Restaurangen är genomförd i japansk stil, och det avspeglar sig tydligt på menyn med sushi och andra japanska specialiteter. Matens estetiska uttryck är på hög internationell nivå.

LArena53Tack till @larena53 för att dela bilden från LArena53

LArena53 – website
LArena53 ligger i närheten av Puerto de la Cruz. Fram till 2017 hette restaurangen Lucas Maes, som samtidigt var namnet på den belgiske chefskocken. Han har nu lämnat över köket till Susana Gallardo, men maten är på samma höga nivå. Menyn är varierad, men fokusen ligger på nytolkningar av det traditionella kanariska köket.

El Cine – website
El Cine i semesterorten Los Cristianos liknar inte på något sätt en topprestaurang. Den ligger utomhus i en liten sidogata, möblerna är av plast och priserna är mycket förnuftiga. Men låt dig inte luras… för i mer än 25 år har El Cine hänfört sina gäster med traditionell kanarisk mat i toppkvalitet. Specialiteterna är papas arrugadas med mojo, bläckfisk och färsk fisk. Förvänta dig att stå i kö lång stund…

Los RoquesTack till @thelittlesthomebrew för att dela bilden från Los Roques

Los Roques – website
Los Roques ligger i den lilla hamnstaden Los Abrigos på Teneriffas sydkust. Köket serverar internationella maträtter med fokus på lokala råvaror, inte minst färsk fisk och grönsaker. Från restaurangen är det mycket fin utsikt över stadens lilla hamn och Atlanten.

Guaydil
Guaydil ligger i San Cristóbal de La Laguna, några kilometer väster om huvudstaden Santa Cruz. Det är en fin och modern restaurant med utsökta internationella maträtter. Restaurangen är känd för sina goda biffar, ofta serverade med ostdippen almogrote, som produceras på grannön La Comera.

The Oriental Monkey – website
The Oriental Monkey är Teneriffas mest trendiga restaurang och utan tvekan den bästa restaurangen i semesterorten Playa de las Americas. Kökschefen är stjärnkocken Nacho Hernandez och hans köksteam tillbereder asiatisk/japansk inspirerade maträtter av högsta kvalitet. Förvänta ett otraditionellt restaurangbesök med fancy interiör och 3D-projektioner av rosa fjärilar och simmande fiskar!

OteloTack till @iiambhamzkieee för att dela bilden från Otelo

Otelo – website
Otelo ligger i Adeje, som ligger ett par kilometer nordost om semesterorten Costa Adeje. Från restaurangen är det fantastisk utsikt över bergen Barranco Del Infierno. Menyn bjuder på äkta kanariska specialiteter, inte minst den spröda vitlökskycklingen pollo al ajillo och salmorejo med kanin. Mat och utsikt på hög nivå.

Monte Christo
Monte Christo är den bästa restaurangen i semesterorten Coste Adeje, och kanske till och med den bästa italienska restaurangen på hela Teneriffa. Interiören är elegant, och restaurangen har ett härligt utomhus område med en liten fontän. Restaurangen svämmar över med fina recensioner på resewebbsidan TripAdvisor.