Playa de la Tejita strand

Playa de la Tejita

Playa de la Tejita är en helt äkta naturstrand på Teneriffas sydkust, i närheten av semesterorten El Médano och den internationella flygplatsen Reina Sofia.

Stranden är över en kilometer lång, och därmed den största sandstranden på Teneriffa. Den omkringliggande naturen är helt unik, inte minst utsikten över det röda berget, Montaña Roja.

Playa de la Tejita Teneriffa

Naturstränderna på Tenerife har normalt mörk lavasand, men Playa de la Tejita har relativt ljus och fin sand. Trots att det är en naturstrand, kan man hyra solsängar och parasoller i båda ändar av stranden. Det finns inga vattensportaktiviteter, men till gengäld ligger den mysiga strandbaren Chiringuito Pirata ca 150 meter väster om stranden. Här är det också möjligt att köpa sandwichar m.m. samt det finns utomhusbord och stolar.

Stranden är ganska öppen mot havet, vilket ofta ger vågor och starka underströmmar. Stranden är därför inte särskilt barnvänlig under dagar med vindar/vågor. Den sydöstliga änden av stranden är förbehållen naturister, och Playa de la Tejita är den mest besökta naturiststranden på Teneriffa.

Playa de la Tejita

Det är lätt att ta sig till Playa de la Tejita i bil, eftersom stranden ligger nära huvudvägen, och det finns två stora parkeringsplatser.

Playa de la Tejita karta
I mitten av kartan syns stranden, medan det röd-bruna berget, Montaña Roja, syns nederst till höger. Helt till vänster ligger strandbaren.