Loro Parque

Loro Parque

Loro Parque är den absolut största turistattraktionen på Teneriffa, och har varit det i många år. I Loro Parque upplever gäster många exotiska djur, stora shower, växter. Dessutom finns det till och med ett mindre lekland för barnen.

Huvudattraktionen i Loro Parque är utan tvekan de enorma späckhuggarna. Tillsammans med sina tränare uppträder dessa stora svart-vita valar ett par gånger om dagen, och man kan påstå att deras show verkligen är imponerande. Det finns hundratals sittplatser, men trots det gäller det ändå att komma i riktigt god tid innan föreställningen börjar. Observera att de främre raderna sköljs ofta med vatten under de lekfulla späckhuggarnas framfart!

Loro Parque aquarium

Det finns många andra intressanta shower i Loro Parque, härunder shower med delfiner, sjölejon och papegojor.

En annan höjdpunkt är pingvingrottan, där pingvinerna lever i ett subantarktiskt klimat bakom stora glasrutor. Det är otroligt snyggt och välgjort, och lekfulla kungspingviner simmar runt i stora bassänger, medan det kommer snö från ovan.

Loro Parque pingviner

Bland Loro Parques många andra spännande djur kan man givetvis nämna vita tigrar, jaguarer, gorillor, alligatorer och galapagos jättesköldpaddor. Det finns även en stor fågelpark med massor av färgglada exotiska fåglar som flyger fritt bland gäster, och bredvid den står de nästan lika färgglada orkidéer.

Loro Parque gorilla

Priset under säsongen 2023/2024 var 42 Euro för vuxna och 30 Euro för barn (6-11 år). Barn under 6 år kommer in gratis.

Loro Parque kart