Lago Martianez

Topp 10 stränder

Teneriffa har många fantastiska stränder. Vackra naturstränder, små mysiga stadsstränder och stora barnvänliga sandstränder kämpar om platserna på denna topp 10. Vilka som är de bästa, beror på dels vilka egenskaper den enskilde lägger mest vikt på, men här är vårt bud på Teneriffas bästa stränder.

Skriv gärna en kommentar och berätta vilken som är din favoritstrand.

Playa de la Teresitas

Nr. 1: Las Teresitas
Teneriffas bästa strand är Las Teresitas, som ligger strax norr om huvudstaden Santa Cruz. Stranden är täckt med gyllene sand från Sahara och har grunt vatten, till glädje för barnen. Bakom stranden imponerar Anaga-bergen, och i strandens sydliga ende ligger den lilla landsbyn San Andres. En otroligt vacker strand, som verkligen är värd ett helgdagsbesök.

Las Vistas

Nr. 2: Las Vistas
På andra plats ligger den mycket familjevänliga Las Vistas, den mest populära stranden i semesterorten Los Cristianos. Stranden har ljus sand från Sahara och lugnt badvatten. Bakom stranden hittar man en livlig strandpromenad, och med det stora urvalet av vattensportaktiviteter blir det här aldrig tråkigt.

El Médano strand

Nr. 3: Playa de el Médano
Playa de el Médano är den mest charmiga stadsstranden på Teneriffa. Den ligger i hjärtat av staden El Médano, och runt stranden hittar man en fin promenad med restauranger och caféer. En liten, men mycket vacker och lugn stadsstrand.

Playa del Duque - Costa Adeje

Nr. 4: Playa del Duque
Playa del Duque är den bästa av tre fina stränder i semesterorten Costa Adeje. Den ligger inbäddad i en liten vik, täckt med gyllene sand och kristallklart vatten. Bakom stranden ligger lyxhotellet Bahia del Duque, vars kvalitet smittar av sig på strandens faciliteter.

El Médano kitesurfing

Nr. 5: Playa de Leocadio Machado
Med sin konstanta vind är denna enorma strand på en klar första plats bland vindsurfare och kitesurfare! Stranden ligger en aning sydväst om El Médano, och från stranden är det vacker utsikt över Montaña Roja (det röda berget). Stranden får inte förväxlas med den lilla stadsstranden Playa de el Médano som ligger några hundra meter längre bort.

Playa el Bollullo

Nr. 6: Playa El Bollullo
Playa El Bollullo är en fantastisk naturstrand nära semesterorten Puerto de la Cruz. Stranden är täckt med finkornig mörk lavasand, som står i vacker kontrast med det turkosa vattnet. Stranden är omgiven av klippor, det är faktiskt några klippor även ute i vattnet. En riktig naturstrand, helt utan faciliteter.

Nr. 7: Playa de la Tejita
Naturstranden Playa de la Tejita ligger på östkusten vid foten av det röda berget, Montaña Roja. Stranden är den största sandstranden på Teneriffa, och en stor naturupplevelse. En liten strandbar ser till att det finns lätta måltider och förfriskningar att tillgå.

Costa Adeje strand

Nr. 8: Playa Fañabé
Semesterorten Costa Adeje ligger på listans fjärde plats med stranden Playa del Duque, men den större Playa Fañabé tar sig också in på topp 10 listan. En stor barnvänlig strand med fin ljus sand och massor av restauranger, aktiviteter och liv.

Puerto de la Cruz

Nr. 9: Playa Jardin
Arkitekten César Manrique är mannen bakom den vackra stranden Playa Jardin i Playa de la Cruz. Den mörka, men fina lavasanden är omgiven av palmer och exotiska växter, arkitekten har till och med lyckats få plats med ett litet konstgjort vattenfall och en lekplats.

Playa de la Arena strand

Nr. 10: Playa de la Arena
Listans sista strand är den vackra, lilla stadsstranden Playa de la Arena i staden med samma namn. Stranden är täckt med finkornig, mörk lavasand och bakom stranden vajar höga palmer. Vid strandpromenaden ligger flera restauranger, varav Restaurante Pancho är den bästa.