Los Cristianos

Los Cristianos

Semesterorten Los Cristianos ligger fridfullt inbäddad på Teneriffas sydvästra del, där vädret är känt för att vara det bästa Teneriffa har att erbjuda.

Ursprungligen var Los Cristianos en lugn fiskeby, men tillsammans med Playa de las Americas har den nu förvandlats till det mest populära semesterområdet på Teneriffa. De två städer har vuxit samman, och för turisterna är det egentligen bara en semesterort.

Det finns många hotell, till exempel det härliga lägenhetshotellet Tenerife Sur. Det är centralt beläget och nära stranden.

Los Cristianos hotell

Det är faktiskt här som man hittar Teneriffas bästa shopping. Det finns många mysiga små shoppinggator och gränder i den äldre delen av Los Cristianos, medan shoppingcentra som Oasis och Safari dominerar den moderna stadskärnan. Här kan hela familjen gå på jakt efter kläder, smycken, kameror m.m. Alla de internationellt kända varumärkena finns representerade här.

Los Cristianos shopping

Stränder i Los Cristianos
Los Cristianos är känd för sina stora och fina stränder, i synnerhet Playa de los Cristianos och Las Vistas.

Los Cristianos strand

Playa de los Cristianos (bilden ovan) ligger närmast den ursprungliga stadsdelen. Det är en stor sandstrand som ligger relativt väl skyddad mellan bergen på den ena sidan och stadens hamn på den andra sidan. Med sitt grunda och klara vatten är stranden ytterst barnvänlig. Bakom stranden går strandpromenaden, längs vilken man hittar många restauranger, caféer och barer. Härunder även ett par kända fastfood-restauranger.

Den mest populära stranden i Los Cristianos är trots allt Las Vistas (bilden nedan), som ligger bara 100 meter västerut. Denna strand är två till tre gånger så stor, men det är likaså en vacker och barnvänlig sandstrand med alla faciliteter. Gillar man vattensporter, då erbjuder Las Vistas en mängd populära vattensportaktiviteter. Som på grannstranden, hittar man även här ett stort antal restauranger, caféer och barer längs strandpromenaden.

Las Vistas

Restauranger och nattliv
Tillsammans med Playa de las Americas erbjuder Los Cristianos på Teneriffa ett generöst urval av restauranger. De finns överallt, längs shoppinggator, vid stranden, men det är i synnerhet shoppingcentren som bildar ramen när turisterna skall välja en restaurang på kvällen. Restaurangerna erbjuder maträtter från världens alla hörn, men flertalet av dem erbjuder dock maträtter från mer internationellt kök till rimliga priser.

Det är också här som man hittar det häftigaste nattlivet. Det börjar på barerna på kvällen, och här finns ett brett urval av områdets turister representerat. Längre in på natten drar primärt den yngre generationen ut i diskoteken och nattklubbarna och festar till gryningen.

Los Cristianos

Aktiviteter och sevärdheter
Som ett alternativ till shoppingcentra, finns det varje söndag en stor marknad i Los Cristianos, där det är möjligt att köpa allt från klockor och smycken till kläder och musik. De som gärna vill ha lite miljöombyte kan söka sig ner till hamnen, varifrån det erbjuds fisketurer, dykarturer, turer i glasbottnade båtar samt färjor till grannön La Gomera.

För barnfamiljer är det helt givet att besöka den stora vattenparken Siam Park, som ligger i utkanten av Playa de las Americas. Här hittar man vattenrutschbanor för hela familjen, allt från de minsta till de största våghalsar. Det finns till och med en stor konstgjord sandstrand framför en enorm swimmingpool, och här kommer stora vågor varje timme. De minsta har sitt eget område med borgar, rutschbanor m.m.

Los Cristianos karta