Playa de Diego Hernandez

Playa de Diego Hernandez

Playa de Diego Hernandez är en helt unik strand på Teneriffas sydvästkust. Närmsta semesterort är den lilla byn La Caleta, medans öns huvudstad Santa Cruz ligger ca. en timmes bilresa bort.

Den 200 meter långa stranden är omgiven av vacker och rå natur som står i skarp kontrast till de hektiska semesterorterna längre söderut. Stranden är täckt av finkornig, grå lavasand, och det klara vattnet är långgrunt.

Playa de Diego Hernandez strand

Även om stranden ligger i en bukt med klippor på bägge sidor är den relativt obeskyddad, och det förekommer ofta vågor. Det gör att stranden är sämre för barn, särskilt på dagar med vind från väst. Det finns varken faciliteter eller livräddare på stranden.

Det som gör Playa de Diego Hernandez unik är hyttorna och tälten bakom stranden. Hyttorna är gjorda av enkla naturmaterial, bland annat palmblad som tak, och har genom tiden huserat tillresande hippies. Detta ses inte på andra platser på Teneriffa, och det har varit med till att göra stranden känd.

Playa de Diego Hernandez Teneriffa

Även om Playa de Diego Hernandez är en vacker strand så finns här vanligtvis inte många besökare. Detta beror bland annat på att det inte går att ta sig till stranden med bil. Istället ska bilen parkeras i semesterorten La Caleta, varifrån det går flera olika ojämna stigar som kräver ett par ordentliga skor. Räkna med en promenad på strax under en kilometer, och kom ihåg att ta med rikligt med vatten.

Karta över Playa de Diego Hernandez
Den vackra naturstranden ses mitt på kartan. Strax söderut ligger stranden Playa de los Morteros, men den är inte alls lika vacker om Playa de Diego Hernandez. Flyttas kartan söderut dyker den lilla semesterorten La Caleta upp, och stigarna mot stranden ses som ljusa streck på kartan. Söder om La Caleta ligger den betydligt större semesterorten Costa Adeje.