• Playas de Troya

  • Playa de las Americas

  • Playa de las Americas

  • Playa de las Americas

  • Siam Park - Tower of power

Playa de las Americas

Playa de las Americas ligger på det solsäkra, sydvästra hörnet av den spanska semesterön Teneriffa. Under årens lopp har den bara blivit större och större, och idag är den faktiskt den största semesterorten på Teneriffa. Det verkar även ännu större, eftersom den har vuxit ihop med den närliggande staden Los Cristianos, och gränserna mellan de två städerna är mer eller mindre helt utplånade.

Playa de las Americas hotell

Stränderna i Playa de las Americas
Det finns flera stränder i Playa de las Americas, men den mest kända är utan tvekan Playas de Troya. En stor strand med importerad ljus sand och ytterst klart vatten, ganska väl skyddad av vågbrytare en bit framför stranden.

Det finns självklart flera sektioner med solstolar och parasoller, och när hungern eller törsten gör sig påminda, hittar man här ett brett utbud av restauranger, kaféer och barer bakom stranden. Playas de Troya erbjuder nästan alla typer av vattensportaktiviteter, från traditionella trampbåtar till jetski och parasegling.

Playa de las Americas stad

Restauranger och nattliv i Playa de las Americas
Playa de las Americas erbjuder det största antalet restauranger av alla semesterorter på hela Teneriffa. Du hittar alla de populära köken i staden, oavsett om det är spansk, italiensk eller kinesisk mat du är ute efter. De flesta restauranger har dock en blandning av internationella rätter. Restaurangerna ligger runt om i hela staden, dock hittar man dem i närheten av köpcentra som Safari och Oasis.

Playa de las Americas shopping

Nattlivet är också oöverträffat i Playa de las Americas. På kvällarna skruvas musiken upp i barerna, och stadens vuxna publik njuter i stora tal av en drink eller två. När natten faller på festar i synnerhet ungdomarna vidare i barer och på stadens många diskotek och nattklubbar.

Aktiviteter och sevärdheter
För barnfamiljer kan ett besök till den närliggande Siam Park rekommenderas. Siam Park är en av Europas största vattenparker, och här finns det gott om underhållning för hela familjen. Det finns ett stort avsnitt till de minsta, massor av vattenrutschbanor för hela familjen och det mest modiga kan mäta sina krafter med Tower of Power, där den sista delen av röret löper genom en bassäng med hajar! Det finns till och med en stor konstgjord  strand med härlig mjuk sand och solstolar.

Playa de las Americas karta

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer