• Playas de Troya

  • Playa de las Americas

  • Playa de las Americas

  • Playa de las Americas

  • Siam Park - Tower of power

Playa de las Americas

Playa de las Americas ligger på det solsäkra, sydvästra hörnet av den spanska semesterön Teneriffa. Under årens lopp har den bara blivit större och större, och idag är den faktiskt den största semesterorten på Teneriffa. Det verkar även ännu större, eftersom den har vuxit ihop med den närliggande staden Los Cristianos, och gränserna mellan de två städerna är mer eller mindre helt utplånade.

Playa de las Américas är på många sätt en modern och varierad semesterstad. Den äldsta delen av staden ligger nära hamnen i Los Cristianos och här i gamla stan finns många privata hus, små butiker och mysiga uteserveringar nere vid kusten. Det är något helt annat jämfört med den nya delen av stan, där vackra boulevarder med palmer bjuder in dig till att besöka kaféer och butiker, liksom de många stora köpcentrumen med internationella butiker som Tommy Hilfiger, Lacoste, Esprit, Vans och Zara.

Playa de las Americas hotell

Semesterlivet kan även avnjutas på den vackra och breda strandpromenaden, som börjar vid Los Cristianos och går hela vägen längs Playa de las Américas upp till grannstaden Costa Adeje. För många är en kvällspromenad längs havet den perfekta avslutningen på en härlig semesterdag.

Semesterstaden har föga förvånande många bra hotell, och de flesta ligger både centralt och nära stranden. För barnfamiljer kan vi rekommendera H10 Conquistador som har ett stort poolområde med tre pooler, en separat barnpool och många aktiviteter för barn. Om semestern sker utan småbarn, då är Princess Inspire Teneriffa ett elegant hotell för gäster över 16 år. Hotellet har ett härligt poolområde med tre pooler, modernt gym, spa och mycket mer…

Playa de las Americas stad

Playa de las Americas stad

Stränderna i Playa de las Americas
Det finns flera stränder i Playa de las Americas, men den mest kända är utan tvekan Playas de Troya. En stor strand med importerad ljus sand och ytterst klart vatten, ganska väl skyddad av vågbrytare en bit framför stranden.

Det finns självklart flera sektioner med solstolar och parasoller, och när hungern eller törsten gör sig påminda, hittar man här ett brett utbud av restauranger, kaféer och barer bakom stranden. Playas de Troya erbjuder nästan alla typer av vattensportaktiviteter, från traditionella trampbåtar till jetski och parasegling.

 

Restauranger och nattliv i Playa de las Americas
Playa de las Americas erbjuder det största antalet restauranger av alla semesterorter på hela Teneriffa. Du hittar alla de populära köken i staden, oavsett om det är spansk, italiensk eller kinesisk mat du är ute efter. De flesta restauranger har dock en blandning av internationella rätter. Restaurangerna ligger runt om i hela staden, dock hittar man dem i närheten av köpcentra som Safari och Oasis.

Playa de las Americas shopping

Nattlivet är också oöverträffat i Playa de las Americas. På kvällarna skruvas musiken upp i barerna, och stadens vuxna publik njuter i stora tal av en drink eller två. När natten faller på festar i synnerhet ungdomarna vidare i barer och på stadens många diskotek och nattklubbar.

Aktiviteter och sevärdheter
För barnfamiljer kan ett besök till den närliggande Siam Park rekommenderas. Siam Park är en av Europas största vattenparker, och här finns det gott om underhållning för hela familjen. Det finns ett stort avsnitt till de minsta, massor av vattenrutschbanor för hela familjen och det mest modiga kan mäta sina krafter med Tower of Power, där den sista delen av röret löper genom en bassäng med hajar! Det finns till och med en stor konstgjord  strand med härlig mjuk sand och solstolar.

Familjen kan även tävla mot varandra i Mini Golf Treasure Island, som är en stor och väldigt trevlig minigolfbana. Playa de las Americas har också en skatepark, många lekplatser och det lilla ”berget” Montaña Chayofita (höjd 115 meter), från vilket man hittar en fantastisk utsikt. Finns det golfare i familjen så ligger Golf Las Américas väldigt nära staden och här ligger även det 4-stjärniga hotellet Gara Suites Golf & Spa.

Från Playa de las Americas går det bussar till Loro Parque, som är den populäraste turistattraktionen på Teneriffa. Loro Parque lockar med fina shower, exotiska djur och massor av blommor. En härlig dagstur för hela familjen.

Loro Parque aquarium

Loro Parque aquarium

Playa de las Americas karta
Kartan visar hela Playa de las Américas och i den högra delen av kartan kan du se grannstaden Los Cristianos. I den nordvästra delen av stan ligger stranden Playas de Troya, medan stränderna Las Vistas och Playa del Camisón ligger i den södra delen. De flesta hotell ligger nära stränderna. Mitt på kartan kan du se stadens golfbana, och lite söder om golfbanan ligger det lilla berget Montaña Chayofita.